Volledig scherm
De huisbezoeker van deurwaarderskantoor BJK werd in Oostrik naar eigen zeggen meteen door bewoners belaagd.

Nep-deurwaarder Deventer lijkt toch echt te zijn

In de buurt Oostrik in Deventer zou een oplichter actief zijn die zich uitgeeft als gerechtsdeurwaarder. Een ‘slachtoffer’ stapte naar de politie om dat te melden, maar volgens deurwaarderskantoor BJK uit Deventer zou het wel degelijk om een huisbezoeker van hun kantoor gaan.

Eén bewoonster uit de buurt deed melding bij de politie van deze ‘babbeltruc’, waarbij iemand zich maandagavond zou hebben voorgedaan als deurwaarder om namens SallandVerzekeringen geld te komen innen. De man zou weer vertrokken zijn toen er om zijn legitimatie gevraagd werd, zo wordt gemeld op Facebook. De vrouw zou vervolgens bij de verzekeringsmaatschappij hebben nagevraagd of er nog een rekening openstond en of daar iemand voor naar haar huis was gestuurd, maar dat was volgens haar niet het geval.

Tot vergelijk komen

Rens Jansen, mede-eigenaar van gerechtsdeurwaarderskantoor BJK uit Deventer, zegt echter dat er wel degelijk een echte medewerker van zijn kantoor in de wijk is geweest. ,,Als een aantal sommaties per post niet helpen en het moment er  is om een gerechtsdeurwaarder in te zetten, proberen we eerst nog via een zogeheten huisbezoeker tot een vergelijk te komen met een betalingsregeling’’, legt Jansen uit. 

,,Onze huisbezoeker is die avond inderdaad namens die verzekeraar daar aan het werk geweest’’, zegt Jansen. ,,Hij werd echter erg agressief benaderd en meteen bestookt met geschreeuw en allerlei camera’s van mobiele telefoons op zich gericht. Toen is hij weer vertrokken. Hij heeft niet eens de kans gekregen om een legitimatiebewijs te tonen.’’

Geen aangifte

De politie zegt inderdaad een melding te hebben ontvangen van een oplichter in Oostrik op maandagavond. Dat het wellicht om een echte deurwaarder gaat, is niet bekend. Omdat er geen fysiek geweld is gebruikt, zegt Jansen dat er geen aangifte is gedaan. De politie zegt wel graag te horen dat er wellicht een echte deurwaarder in het spel was bij de vrouw die sprak van een oplichter. ,,Dat zouden we wel graag willen weten, dan nemen we dat natuurlijk als gegeven op bij deze melding.’’

De vrouw die de melding gedaan heeft, wil de pers niet te woord staan. Dat zegt haar buurvrouw, die het incident via Facebook bekendmaakte. SallandVerzekeringen bevestigt de lezing van het deurwaarderskantoor.

 1. Villa wordt Buurtfabriek: van mega-groot en niet te behappen naar ‘knus’ voor de buurt in Deventer
  PREMIUM

  Villa wordt Buurtfa­briek: van me­ga-groot en niet te behappen naar ‘knus’ voor de buurt in Deventer

  Mannetje of twintig binnen? Dan zit het wel vol in de nieuwe huiskamer van de Buurtfabriek Voorstad. Heel anders dan in de zee van ruimte van het pand waar de Voorstad-mensen voorheen in zaten: Villa Voorstad. Maar ze zijn er dolgelukkig mee. Doordat de huur te behappen is zien ze licht aan de horizon. Ze kunnen vooruit op de hoek van de Brinkgreverweg en de Bierstraat.
 2. Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

  Eerste schop in de grond voor Buurtplein Okkenbroek

  In Okkenbroek gaat eind maart de eerste schop in de grond van het nieuwe Buurtplein. Het voormalige schoolplein krijgt een ontdektuin met veel struiken en planten voor insecten en andere beestjes, een waterpomp, koersbalveld, jeu de boules, volleybalveld, een klimmuur en andere uitdagende toestellen. Inwoners van Okkenbroek zijn al sinds 2018 bezig om het plein van de grond te krijgen. De werkgroep heeft eerst bij buurtbewoners, kinderen, ouderen en verenigingen de wensen geïnventariseerd. Daarnaast is gekeken hoe het nieuwe plein het dorp aantrekkelijker kan maken. Hieruit is in samenwerking met Nijha, een bedrijf gespecialiseerd in beweeg- en speeltoestellen, een volgens de werkgroep ambitieus ontwerp uitgekomen. Het Buurtplein is gefinancierd door fondsen en investeerders. Nu ook de Provincie een bijdrage heeft geleverd kan heel Okkenbroek de komende maanden aan de slag.