Schaapsherder Marianne Gaspersz zondagmorgen bij twee geslachte schapen van de Deventer schaapskudde.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder Marianne Gaspersz zondagmorgen bij twee geslachte schapen van de Deventer schaapskudde. © FOTO HISSINK

Niet twee, maar drie keer schapen geslacht en onthoofd in regio Deventer: politie vraagt hulp publiek

De afgelopen weken zijn niet twee, maar drie keer schapen illegaal geslacht en onthoofd in de regio Deventer. Bij de politie is nog een geval gemeld in Broekland, zegt agente Mirjam Lentelink. Afgelopen weekend was het raak in Wilp, anderhalve week eerder bij een kinderboerderij in Olst.

Lentelink roept de hulp van het publiek in. ,,We hebben hierbij echt de ogen en oren van de burgers nodig.’’

Het derde geval gaat volgens haar om drie geslachte lammeren in Broekland. Ook daar zijn de restanten van de schapen achtergelaten en is het vlees meegenomen, zegt ze. De eigenaar vond de overblijfselen van de lammeren alleen later pas, dus kwam de melding ook later bij de politie binnen, zegt agente Mirjam Lentelink van de dierenpolitie in Deventer. 

Het geval in Broekland was ongeveer een week voordat twee rammen van de kinderboerderij in Olst op ogenschijnlijk professionele wijze waren afgeslacht. ,,De werkwijze is bij alle drie de gevallen wel ongeveer hetzelfde’’, zegt de agente.

Dit weekend werden een schaap en lam van de Deventer schaapskudde in de nacht geslacht in Wilp. De daders lieten de ingewanden, vachten en een schaapskop achter.