Volledig scherm
De verkoop van de appartementen is begonnen. Vraagprijs 740.000 euro. © 01 Architecten Nijverdal

Nieuwe appartementen en winkels op komst in Diepenveen

Niets staat de bouw van nieuwbouw op een al jaren braakliggend terrein aan de Dorpsstraat in Diepenveen meer in de weg. Tegen het plan van ondernemer Johan Penninkhof voor een complex van vier luxe penthouses, met op de begane grond plek voor winkels en dienstverlening, zijn geen bezwaren ingediend. Dat geeft de gemeente Deventer desgevraagd aan.

Het betekent dat de bouw tegenover brasserie Zonnig nog dit jaar kan beginnen, zo is de verwachting van Olstenaar Penninkhof en architect Dennis Kemper. Ergens volgend jaar is dan de oplevering mogelijk.

Onduidelijk is nog wel welke ondernemers in de begane grond trekken, die is op te delen in vier of vijf ruimtes. Volgens Penninkhof is er concrete belangstelling en lopen er inmiddels gesprekken via makelaar Bronsvoord. Penninkhof: ,,Het is Diepenveen, hè, een hele mooie plek.'' Aan dit deel van de Dorpsstraat zijn de winkels van het dorp geconcentreerd. ,,Ik maak me geen zorgen over de invulling.''

Het complex op de hoek met de straat Langs de Wetering gaat er derhalve komen. De verkoop van de appartementen is begonnen. De vraagprijs is 740.000 euro, zo staat op de site van de makelaar.

Het perceel ligt inmiddels al een jaar of tien braak. Een eerder plan van Penninkhof ging niet door, mede door de crisis.

Gapend gat

Het huidige plan is goed gevallen, bleek eerder al uit reacties in deze krant uit het dorp van inwoners en ondernemers. Het perceel is een gapend gat in de bebouwing aan de Dorpsstraat. Vanuit de directe omgeving zijn uiteindelijk geen bezwaren gekomen, terwijl na jaren van vrij zicht en een open terrein nu toch nieuwbouw in de buurt komt. Architect Kemper: ,,We hebben zoveel mogelijk geprobeerd aan alle wensen tegemoet te komen.''

De nieuwbouw bestaat uit twee lagen met een kap. Achter het complex komt parkeerruimte voor bewoners en huurders. Aan Langs de Wetering komen acht parkeerplekken voor bezoekers. Met de nieuwbouw trekt Penninkhof in de rol van ontwikkelaar. Penninkhof is bekend van de gelijknamige modezaken.