Volledig scherm
De Nieuwenhof in Voorst. © IJsseldal Wonen

Nieuwe eigenaar voor De Nieuwenhof in Voorst

Woningcorporatie IJsseldal Wonen heeft Residence de Nieuwenhof in Voorst verkocht aan Estea zorgvastgoed uit Ede. Estea koopt het gebouw met 22 appartementen en voorzieningen, waaronder een restaurant en bibliotheek, en de bijbehorende 5,7 hectare grond. Van de mogelijkheid een tweede appartementengebouw neer te zetten, maakt Estea geen gebruik.

Voor de huidige bewoners van De Nieuwenhof betekent de overgang naar een nieuwe eigenaar dat zij in een aantal gevallen met nieuwe gezichten te maken krijgen. ,,Estea werkt samen met Zorgresidentie Zonneburg en gaat in overleg met de bewoners werken aan een nieuw zorgconcept”, zegt Yolanda Winkelhorst, de directeur-bestuurder van IJsseldal Wonen. Zij is ‘heel blij’ met de nieuwe eigenaar.  Bij Estea gaat het niet alleen om rendement, maar ook om de belangen van de bewoners.”

IJsseldal Wonen maakte in oktober 2013 bekend dat ze het woonservicecomplex tegenover Bakkerij Bril wilde verkopen. De woningcorporatie vond en vindt de verhuur van vrije sector-appartementen niet meer bij haar kerntaak passen. Winkelhorst:  ,,We willen er zijn voor mensen met een smalle beurs.”

Leegstand

Het officiële verkooptraject van De Nieuwenhof is in februari 2018 van start gegaan. ,,Er is relatief veel leegstand, dat is niet gunstig als je een complex wilt verkopen. We hebben de situatie met een reclamecampagne proberen te verbeteren, maar dit heeft onvoldoende opgeleverd. Nu zijn tien van de 22 appartementen bewoond”, aldus Winkelhorst. Bij de oplevering in 2014 waren dit er zeventien. 

De koopovereenkomst tussen IJsseldal Wonen is getekend. Het wachten is alleen nog op de goedkeuring van de Autoriteit Wonen.  Yolanda Winkelhorst verwacht dat die voor eind februari komt. Welke prijs Estea voor De Nieuwenhof neertelt, maken de betrokken partijen niet bekend.

 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”