De brandweer controleert of de lucht die bij de Beestenmarkt geroken wordt niet gevaarlijk is. Momenteel wordt de parkeergarage in Deventer verbouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer controleert of de lucht die bij de Beestenmarkt geroken wordt niet gevaarlijk is. Momenteel wordt de parkeergarage in Deventer verbouwd. © Rens Hulman

Nieuwe stinkcoating Deventer garage laat buren deuren en ramen sluiten

De buurt rondom de geplaagde Beestenmarktgarage in Deventer houdt deuren en ramen gesloten: de nieuwe coating die wordt aangebracht op de parkeerdekken ruikt dermate vreemd dat buren de brandweer alarmeerden. Er is geen gevaar voor de omgeving, meldt de wijkagent na het brandweeronderzoek. 

  1. Coalitie vindt elkaar en schuift golf 
aan zonneparken in Deventer naar achteren
    PREMIUM

    Coalitie vindt elkaar en schuift golf aan zonnepar­ken in Deventer naar achteren

    De komst van honderden voetbalvelden aan zonneparken in het buitengebied staat ‘minder hard’ op papier. Met die constructie vonden de coalitiepartijen elkaar in de raadsvergadering over het Energieplan, dat Deventer in 2030 energieneutraal moet maken. Oppositiepartijen menen dat een golf aan zonnevelden nog wel degelijk als ‘dreiging’ boven Deventer hangt. Drie windmolens zijn op korte termijn in aantocht.