Scouting was nog nooit zo populair. Steeds meer kinderen worden lid om zo de fijne kneepjes van de scouting te leren. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Scouting was nog nooit zo populair. Steeds meer kinderen worden lid om zo de fijne kneepjes van de scouting te leren. Foto ter illustratie. © Jan de Groen / Archief

Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’

De ledenaantallen van scoutingverenigingen schieten door het dak. Nog nooit wilden zoveel kinderen zich voegen bij de kabouters, bevers of welpen. Maar een volgend probleem dient zich aan: er is een groot tekort aan begeleiders, blijkt uit een rondvraag onder verenigingen. Bij een scoutingvereniging uit Lochem wordt zelfs het clubhuis te klein. ,,We barsten echt uit onze voegen.”

0 reacties

  1. Comité 4 mei geeft doden bombardementen Deventer een gezicht: ‘Willekeurige slachtoffers, dat is wrang’
    PREMIUM

    Comité 4 mei geeft doden bombarde­men­ten Deventer een gezicht: ‘Willekeu­ri­ge slachtof­fers, dat is wrang’

    Deventer werd tussen februari 1944 en maart 1945 negen keer gebombardeerd door de geallieerden. Bovendien stortten een V1 én een V2 neer en was er een beschieting vanuit een geallieerd vliegtuig. Die pogingen om Deventer te bevrijden van de Duitse bezetters leverden een trieste balans op: 176 doden. Het Comité 4 mei Deventer gaat die ‘willekeurige’ slachtoffers volgend jaar herdenken.