Volledig scherm
PREMIUM
Koud? Welnee, Dion Gildemeester fietst gewoon wat harder om het warm te krijgen. De leerling uit groep 8 van De Zonnewijzer in Diepenveen houdt in elk geval tot 1 november de korte broek aan om geld in te zamelen voor Stichting Bo Minnée. © Kevin Hagens

Of het nu vriest of dooit: Dion (10) uit Deventer houdt de benen bloot voor het goede doel

Hoewel de temperatuur in de nacht van zondag op maandag richting het vriespunt ging, trok de tienjarige Dion Gildemeester uit Deventer ’s ochtends gewoon weer zijn geliefde korte broek aan. Met de benen bloot fietste hij vervolgens naar de Zonnewijzer in Diepenveen. ,,Ik moet wel. Voor het goede doel.”

Al een paar jaar lang wil de leerling van groep 8 zich inzetten voor Stichting Bo Minnée. ,,Ik kende Bo. Zij is vijf jaar geleden overleden aan kanker. Ik wilde helpen, maar wist heel lang niet wat ik precies kon doen om geld in te zamelen.” 

  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.