Volledig scherm
Het binnenvaartschip waar het slachtoffer afgelopen nacht naar beneden viel en gewond raakte. Hulpdiensten halen hem eruit. © Rens Hulman

Onderkoelde en gewonde man die in laadruimte van schip viel, is 32-jarige uit Deventer

VideoDe man die gisterochtend gewond raakte bij een val in een schip is een 32-jarige uit Deventer. Hij viel in zijn woonplaats enkele meters diep naar beneden in een lege laadruimte. 

Hij werd gisteren rond 09.20 uur gevonden door bemanningsleden van het schip, maar kwam vermoedelijk al rond 04.00 uur ten val.  

Onderkoeld

Hoe de man viel en vanaf welke hoogte hij is gevallen, is niet bekend. Volgens de brandweer was de man onderkoeld en was hij slecht aanspreekbaar. Daarom was niet meteen duidelijk hoe ernstig gewond hij was als gevolg van de val. Het slachtoffer werd door de brandweer en het ambulancepersoneel gestabiliseerd op de bodem van de laadruimte en vervolgens met de kraan van het schip aan wal getakeld.

Spoed

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. De politie heeft geen zicht op hoe het nu met de man gaat. Het is ook onbekend hoe hij in het schip terecht is gekomen. De politie doet daar verder geen onderzoek naar, laat een woordvoerder weten. 

  1. Sophie (18) uit Deventer zat op ‘magisch’ privé-eiland waar nu 23.000 mensen willen werken
    PREMIUM

    Sophie (18) uit Deventer zat op ‘magisch’ pri­vé-ei­land waar nu 23.000 mensen willen werken

    ’s Ochtends wakker worden op je eigen eiland met een prachtig uitzicht over groene velden en de ruige Atlantische Oceaan. Dat droombeeld veroorzaakte afgelopen week een storm aan sollicitaties bij de eigenaren van het eiland Great Blasket. Ruim 23.000 mensen willen het idyllische stukje Ierland wel beheren. Niet zo gek, vindt Sophie van Meeteren (18) uit Deventer. Ze werkte afgelopen zomer op het eiland en is lyrisch: ,,Je doet echt een stap terug in de tijd.’’