Volledig scherm
PREMIUM
Het NFI concludeerde dat het ‘meest waarschijnlijke scenario’ is dat dit dna door geweld op de blouse terecht is gekomen. Dat wordt onderschreven door een contra-deskundige die onderzoek deed in opdracht van de Hoge Raad. © Robin Utrecht

Onderzoek rond herziening Deventer moordzaak in impasse na twijfel rond Engels dna-onderzoek

Het onderzoek naar mogelijke herziening van de geruchtmakende Deventer moordzaak is in een impasse beland. De verdediging twijfelt aan het rapport van een Engelse dna-deskundige. Hij nam op verzoek van de Hoge Raad de blouse van weduwe Wittenberg opnieuw onder de loep. Een Amsterdams coldcaseteam is ingeschakeld om nóg een keer naar het dna-bewijs te kijken.

Advocaat-generaal Diederik Aben doet op verzoek van de Hoge Raad al vijf jaar lang onderzoek naar de Deventer moordzaak. Op 23 september is het exact 20 jaar geleden dat weduwe Jacqueline Wittenberg in haar villa aan de Zwolseweg door messteken om het leven kwam.

  1. De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk
    PREMIUM

    De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk

    Iedereen beleeft carnaval anders, maar vaak gaat het gepaard met een hoop verschillende outfits, carnavalswagens, Hollandse kroegmuziek en flink wat bier. We volgen Anouk van der Linde (29) uit Twello, lid van Carnavalsvereniging Laat Maar Lopen. Een damesloopgroep die aan de optocht van Klarenbeek en Wilp-Achterhoek meedoet. Maar wel voor de laatste keer. ,,Iedereen heeft toekomstplannen, dus we doen het nog één jaar helemaal goed en daarna is het klaar.”