Volledig scherm
De automobilist kwam met de schrik vrij bij het ongeluk op de A1. © News United/Rens Hulman

Ongeluk en kapotte vrachtwagen zorgen voor flinke vertraging op A1

Een botsing van twee vrachtwagens met een personenauto en een vrachtwagen met pech zorgen vanmorgen voor een kilometers lange file van stilstaand verkeer op de A1 rond Twello. Daardoor moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd van zeker 30 minuten volgens Rijkswaterstaat.

Door het ongeluk werden aanvankelijk twee rijbanen afgesloten.  Daardoor ontstond een file tussen Lochem en Deventer.  Bij het passeren raakten twee vrachtwagens elkaar en botsten vervolgens op een auto, die dwars voor een van de  vrachtwagens tot stilstand kwam. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Een vrachtwagen met pech zorgde vervolgens verderop bij knooppunt Azelo ook voor verkeershinder.  Daar is de rechterrijstrook afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Verkeer richting Apeldoorn wordt geadviseerd  Almelo/Zwolle (A35/N35, A28, A50) te volgen en verkeer richting Arnhem wordt richting Enschede gestuurd (A35, N18/A18, A12).

Volledig scherm
De vrachtwagen met pech blokkeert een weghelft, waardoor er achter een flinke file is ontstaan. © News United/Rens Hulman
 1. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.
 1. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.