Volledig scherm
File op de A1 door een ongeluk met een vrachtwagen die dwars door de middengeleider reed. © Rens Hulman

Ongeluk met vrachtwagen op A1 bij Deventer: lange file voorbij

UpdateVerkeer op de A1 tussen Apeldoorn en Hengelo liep vanavond muurvast na een ongeluk met een vrachtwagen bij Bathmen. In beide richtingen ging de linkerrijstrook van de snelweg dicht. Inmiddels is de snelweg weer vrij.

Op het hoogtepunt moest verkeer vanuit de richting Apeldoorn rekening houden met anderhalf uur vertraging. De andere kant op was de extra reistijd ook ruim een uur.

Het ging volgens een woordvoerder van de ANWB om een eenzijdig ongeval. De vrachtwagen reed in de richting van Hengelo, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en ramde de midden-vangrail. Die raakte zo zwaar beschadigd dat ook de linker rijstrook in de andere richting werd afgesloten.

De problemen verergerden omdat in de andere rijrichting een vrachtwagen vast kwam te zitten in de berm.

De file pakte nog eens extra lang uit omdat er ter plekke ook al wegwerkzaamheden zijn; daardoor zijn de rijstroken erg smal en dat zorgt voor verkeershinder. De werkzaamheden, tussen Apeldoorn en Azelo, zijn eerder dit jaar begonnen en duren nog tot 2025. De snelweg wordt er in beide richtingen verbreed naar twee keer drie rijbanen en op sommige plekken zelfs twee keer vier rijbanen.

  1. Françoise uit Deventer doet alles om corona te voorkomen: geen bios, geen trein en geen contact met de buren
    PREMIUM

    Françoise uit Deventer doet alles om corona te voorkomen: geen bios, geen trein en geen contact met de buren

    ,,Ik ben niet bang om dood te gaan. Wel om mensen te besmetten”, zegt de Deventerse Françoise. ,,Ik ga niet naar de film of naar een drukke supermarkt.” De 53-jarige Deventerse wil het besmettelijk coronavirus buiten de deur houden. Ze neemt het zekere voor het onzekere. Terwijl in de winkels nog geen leeg schap is, neemt ze haar voorzorgsmaatregelen. ,,Liever aan de voorkant, dan te laat.”