Burgemeester Ron König van Deventer ontving de mondkapjes van algemeen directeur Haico Meijerink. Ook aanwezig was Jeannette Heijenk van de Brandweer IJsselland.
Volledig scherm
Burgemeester Ron König van Deventer ontving de mondkapjes van algemeen directeur Haico Meijerink. Ook aanwezig was Jeannette Heijenk van de Brandweer IJsselland. © Drukwerkdeal

Online drukker doneert 10.000 mondkapjes aan GGD IJsselland dankzij grote aankoop in China

Burgemeester Ron König van Deventer heeft woensdagochtend 10.000 mondkapjes in ontvangst genomen voor GGD IJsselland. De mondkapjes komen uit China dankzij een grote aankoop van online drukkerij Drukwerkdeal.

,,De eer komt vele collega's toe. Vooral ook van moederbedrijf Cimpress. Het bedrijf heeft zelf vestigingen in China en heeft al maanden in de gaten wat er gebeurt in de wereld. In de productie kunnen we niet anders dan op onveilige afstand met elkaar werken. Om medewerkers gezond te houden, zijn er mondkapjes nodig,” vertelt directeur van Drukwerkdeal, Haico Meijerink. Al snel speelde er een ethisch dilemma, want de mondkapjes die in de fabrieken worden gebruikt, gaan niet naar het zorgpersoneel. 

Ethisch dilemma

Het bedrijf besloot: ,,Als we erin slagen een partij mondkapjes te bemachtigen, doneren we voor elk mondkapje dat we gebruiken een mondkapje aan de zorg.” Dankzij het netwerk van leveranciers waar het bedrijf het hele jaar door mee werkt, is het uiteindelijk, met wat vertraging, toch gelukt. ,,Ik heb meteen de burgemeester gebeld, want hij heeft het beste zicht op wie in de regio de mondkapjes het beste kan gebruiken.”

Burgermeester Ron König van Deventer is blij met de donatie: “We gaan er voor zorgen dat de mondkapjes zo snel mogelijk terechtkomen bij hen die ze het hardst nodig hebben.” Dat is in dit geval GGD IJsselland.