Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige Houtmarktschool is in het centrum van Deventer gevestigd. De verbouwing van het monumentale pand aan de voet van de Bergkerk ligt al tijden stil. © FOTO HISSINK

Ontwikkelaar definitief failliet: kopers Deventer Houtmarktschool moeten afbouw van woningen zelf regelen

Kopers van appartementen in de voormalige Houtmarktschool in Deventer moeten zelf een aannemer aan het werk zetten om hun woningen afgebouwd te krijgen. Dat heeft curator Sebastiaan Vos hun meegedeeld, nu het faillissement van Houtmarkt Deventer bv definitief is geworden.

Houtmarkt Deventer bv was het bedrijf dat door de in opspraak geraakte vastgoedondernemer Pieter Bosma was opgetuigd voor de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool. Het bankroet werd eind juli bij verstek uitgesproken. Dat betekent dat Bosma zelf niet bij de faillissementszitting in Breda aanwezig was. Om die reden had Bosma nog de mogelijkheid om in verzet te gaan tegen het faillissement. Curator Vos zegt dat dit niet is gebeurd. ,,Daarmee is het faillissement definitief.”

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.