Volledig scherm
PREMIUM
Twee dames gaan kamperen op het autovrije Grote Kerkhof, morgen, en dat doen ze niet zomaar. © FOTO HISSINK/archief

Op autovrij plein kamperende dames peilen meningen over Grote Kerkhof

Hoe kun je het beste ideeën opdoen voor de herinrichting van het sinds enkele maanden autovrije Grote Kerkhof? Door er een nacht te kamperen.

Deventer ontvangt dinsdag twee opvallende kampeerders. Stadsantropoloog Renée Rooijmans en collega Charlot Schans (stadssocioloog) gaan overnachten in een caravan op het Grote Kerkhof. Dat moet reacties opleveren van Deventenaren en bezoekers voor een herinrichtingsplan voor het autovrije plein .

 1. GA Eagles-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen
  PREMIUM
  video

  GA Eag­les-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen

  Tristan (15) glundert van oor tot oor. Natuurlijk was hij erbij woensdagavond, in de bijna-laatste minuut dat Go Ahead Eagles toch scoorde en won in Den Bosch. De playoffs in, dat is een droom waarvan Tristan hoopt dat hij pas wakker wordt als ‘Kowet’ twee keer gewonnen heeft. Er zitten nog twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk tussen droom en werkelijkheid. De vlaggenzwaaier van Sfeerteam ADHD (Active DieHards Deventer) gaat er de komende nachten nog net niet wakker van liggen.
 2. Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitverkocht
  poll & Video

  Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitver­kocht

  Deventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. Seizoenkaarthouders kunnen hun kaarten nog tot morgen 12.00 reserveren. Daarna komen eventueel nog wat nieuwe losse tickets vrij.