Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Fedja van Huêt speelt Bas Haan en heeft een ontmoeting onder de Wilhelminabrug in Deventer. © Henri van der Beek

Opnames ‘De Veroordeling’ in Deventer: bizarre moordzaak verfilmd in drama-thriller

In Deventer zijn zondag de opnames gemaakt voor speelfilm ‘De Veroordeling’. De drama-thriller is gebaseerd op het boek ‘De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld’ van journalist Bas Haan.

Verwaaide haren en rode neuzen door de kou, stylisten hebben deze zondagmorgen een flinke klus te klaren. Kwasten en kammen zijn om de haverklap nodig. Het is kil aan de Welle in Deventer, de wind bij vlagen guur. Het is een filmset maar er is weinig glamourachtigs aan. Hoewel de regen met bakken uit de lucht komt, heeft de productieleiding een regenmachine uit België laten overkomen. ,,We maken de regen liever zelf. Zo kunnen we regelen hoe hard en hoe veel het moet regenen’’, licht productieleider Myra Dierx de drie grote sproeiers op de Wilhelminabrug toe.

  1. CDA: minister moet ook snelle Berlijntrein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA: minister moet ook snelle Berlijn­trein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen in een motie om gedegen onderzoek te doen naar de route van de snelle Berlijntrein. Die moet vanaf 2025 één tot drie keer per dag gaan rijden tussen Amsterdam en Berlijn. Van Nieuwenhuizen gaf eerder aan dat wordt gekeken naar verschillende mogelijke routes, via de bestaande route via onder meer Apeldoorn, Deventer en Hengelo, maar ook naar een route via Arnhem of via Zwolle.