Volledig scherm
Opnieuw een autobrand in Deventer, ditmaal aan de Longoliusstraat. © Rens Hulman

Opnieuw auto in vlammen op in Deventer, vierde brandstichting in week tijd

interactieve kaartOpnieuw was er vannacht brand in Deventer, ditmaal ging een personenauto aan de Longoliusstraat in vlammen op aan. Het is de vierde brand in nog geen week tijd. 

De autobrand ontstond even voor twee uur vannacht. De getroffen auto stond geparkeerd in de buurt van de rij containers, de schuur en de auto die vorige week in woonwijk Zandweerd in vlammen opgingen. In de nacht van zondag op maandag werd de wijk Het Oostrik opgeschrikt door een brand en werd een camper aan de Toutenburg compleet verwoest.

De politie gaat uit van brandstichting. Voor de vierde keer in amper een week tijd. De omgeving afgezet, in de loop van de morgen vindt verder onderzoek plaats. 

Op onderstaande kaart zijn de vier branden van de afgelopen dagen opgenomen. Klik op de markeerpunten voor informatie en beeld van de betreffende brand:

  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.