Opruimen aardappels op A1 bij Deventer zit tegen, vertraging neemt af

update&videoDe meeste aardappels langs de A1 van Hengelo richting Deventer zijn opgeruimd. Vanmiddag ontstond er een file doordat een vrachtwagen vol aardappels bij Bathmen in de brand vloog. Het incident leverde in de avondspits ook weer problemen op.

Aardappels opruimen

Door een vastgelopen rem stond de oplegger maandagmiddag in brand, waarbij veel rook vrijkwam. Met groot materieel rukte de brandweer uit. Onder meer een graafmachine en containers kwamen ter plaatse. Het opruimen van de aardappels was geen fluitje van een cent, het duurde enkele uren. De avondspits ondervind daar ook hinder van. Zo was er lange tijd maar één rijstrook beschikbaar op de A1. 

Volledig scherm
De A1 ligt bezaaid met aardappels © Rens Hulman/ News United
  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.