Volledig scherm
Onder de asfaltlaag van de Holterweg lag nog een oude klinkerweg uit de jaren '50. © Rens Hulman

Oude klinkerweg komt onder asfalt vandaan, maar verdwijnt er ook weer onder

Bij de aanpak van de Holterweg tussen Deventer en Holten is bij Bathmen een oude klinkerweg onder het asfalt vandaan gekomen. De weg is een jaar of zeventig oud, maar lag alweer zo'n vijftig jaar verstopt onder de laag teer.

Om de N344 te vernieuwen en kruisingen veiliger te maken, is de weg deze hele week afgesloten. De asfaltweg werd er vanaf geschraapt om plaats te maken voor een nieuwe laag. Onder de oude laag kwam bij het buurtschap Oude Molen de nog bijna puntgave klinkerweg uit de jaren vijftig van de vorige eeuw tevoorschijn. 

De stenen verdwijnen deze week alweer onder een nieuwe gladde zwarte laag. ,,Zo'n oude stenenweg is een prima fundament”, zegt een woordvoerder van de provincie Overijssel.

De Holterweg ging vrijdag dicht voor een grondige opknapbeurt.  Bij het buurtschap ter hoogte van Bathmen komt een rotonde die een gevaarlijke kruising vervangt. In de afgelopen tien jaar gebeurden daar 18 ongelukken, waarvan in 20913 eentje met dodelijke afloop. 

Het werk moet maandag afgerond zijn.  

  1. Stekker uit plan voor huis voor herstellende verslaafden in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’
    PREMIUM

    Stekker uit plan voor huis voor herstellen­de verslaaf­den in Vijfhoek in Deventer: ‘Zonder steun buurt kan het niet’

    Axicure werd twee jaar geleden opgericht door Rob en Esther Lubberts en telt in andere Deventer wijken al drie andere woningen waar herstellende verslaafden wonen. Dat gaat vrijwel probleemloos, niet alleen volgens de stichting, maar ook volgens buren en woningcorporatie Ieder1. Daar werd anders gereageerd op de komst van de bewoners, zegt Esther Lubberts. ,,Hier was veel meer weerstand. Het angstzweet brak me bijna uit op de info-avond. Daar kwam in eerste instantie 23 keer nee binnenlopen. ”