Overleden persoon in Deventer stadhuis is ‘zeer geliefde’ 62-jarige medewerker

Update & videoEen 62-jarige Deventenaar is vrijdagochtend dood aangetroffen in het stadhuis van Deventer. De exacte doodsoorzaak is nog onbekend, maar een misdrijf wordt uitgesloten.

De man werkte op de afdeling team Beleid, liet burgemeester Ron König vrijdagochtend weten. ,,De verslagenheid en het verdriet is groot, het was een zeer geliefde medewerker die ook buiten het stadhuis veel voor Deventer heeft betekend’’, zegt hij. De man laat een vrouw en kinderen na.

De overleden medewerker werd op de eerste verdieping aangetroffen. Vermoedelijk is hij gisteravond of aan het einde van de middag al overleden. Collega's vonden de man vanmorgen bij binnenkomst van het gebouw. De politie spreekt van ‘een natuurlijk overlijden’.

Stadhuis is open

Het stadhuis is vrijdag wel gewoon open voor bezoekers. De politie doet in het pand verder onderzoek naar de toedracht, samen met een forensisch arts en de technische recherche. 

Nabestaanden en medewerkers van de gemeente zijn geïnformeerd over de gebeurtenissen. De gemeente wenst zijn vrouw en kinderen via een bericht op de website veel sterkte bij het onverwachte verlies. König verwacht dat de doodsoorzaak later vandaag bekend wordt.

In het stadhuis is vrijdagochtend een lichaam aangetroffen.
Volledig scherm
In het stadhuis is vrijdagochtend een lichaam aangetroffen. © Rens Hulman/News United