Volledig scherm
Aziatisch restaurant Ayami aan de Keizerstraat is overvallen. © News United

Overval op Aziatisch restaurant in Deventer binnenstad

Aziatisch restaurant Ayami aan de Keizerstraat in Deventer is donderdagavond overvallen. De politie is nog op zoek naar de overvaller, die wegrende. De man sloeg even voor half negen toe.

De ongeveer 2 meter lange blanke man droeg een donkerblauwe regenjas met capuchon en had tijdens de overval een bivakmuts over zijn hoofd. Hij had krullend haar en had een lichtgrijze tas bij zich.

Burgernet is ingezet om de dader te vinden. In de melding wordt verwezen naar de Binnensingel; mogelijk is de man daar gezien. Een medewerker van het restaurant laat telefonisch weten dat het goed met hem gaat en wil verder niets over de overval kwijt.

De politie waarschuwt mensen om zelf geen actie te ondernemen, maar 112 te bellen als de man wordt gezien.

Update: de Burgernet-zoektocht werd later in de avond beëindigd. De overvaller is nog niet opgespoord.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.