Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerbeleid in de Deventer binnenstad blijft voer voor discussie. Mogelijk krijgen bewoners van toekomstige, nieuwe adressen geen recht meer op een parkeervergunning. © de Stentor

Parkeervergunning mogelijk niet meer voor elke bewoner Deventer binnenstad

Nieuwe bewoners van de binnenstad kunnen straks mogelijk geen straatparkeervergunning meer aanvragen, maar moeten zelf maar zien waar ze de auto parkeren. Bijvoorbeeld in een van de parkeergarages, die wel een stuk duurder zijn. Met dat idee speelt de gemeente Deventer.

Het gaat om bewoners van toekomstige, nog te ontwikkelen woningbouwplannen in de binnenstad. Nieuwe woonadressen dus, bijvoorbeeld kantoren die worden omgekat tot appartementen, een trend die al langer gaande is.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.