Aanhangers van Partij voor de Dieren, eerder bij een protest in Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanhangers van Partij voor de Dieren, eerder bij een protest in Gelderland. © archief

Partij voor de Dieren zet tanden in Deventer en wil minder landbouw

Deventer is een van de steden in Overijssel waar de Partij voor de Dieren mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. ,,Deventer is een stad die bij ons past.”

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 1. Inloopavond over komst vluchtelingen in Borgele stelt Deventenaren gerust: ‘Fijne manier om vragen te stellen’
  PREMIUM

  Inloop­avond over komst vluchtelin­gen in Borgele stelt Deventena­ren gerust: ‘Fijne manier om vragen te stellen’

  Met een ietwat ongerust gevoel naar binnen, maar opgeluchter naar buiten. Zo valt de bewonersbijeenkomst over de nieuwe vluchtelingenlocatie in Deventer prima samen te vatten. In het leegstaande schoolgebouw in de wijk Borgele komen tijdelijk honderd vluchtelingen. Donderdag kregen omwonenden de kans om op locatie vragen te stellen. ,,Vluchtelingen zijn meer dan welkom, maar ik wil wel korte lijntjes houden met de instanties’’, zegt omwonende Patrick van Berkum.
 2. Ritjes naar Deventer ten spijt: justitie wil ruim een ton zien van man die hennepplantjes verzorgde
  PREMIUM

  Ritjes naar Deventer ten spijt: justitie wil ruim een ton zien van man die hennep­plant­jes verzorgde

  Hij reed een keer of twee per week vanuit Etten-Leur (Noord-Brabant) naar Deventer om hennepplantjes in een bedrijfspand te verzorgen. Maar nu zit de 37-jarige Jamal D. met de gebakken peren. Niet de geëiste gevangenisstraf is zijn grootste probleem, maar de misdaadwinst die het Openbaar Ministerie wil incasseren: ruim een ton. En dan wil energiemaatschappij Liander ook nog een kleine 21.000 euro voor illegaal afgetapte stroom.