Volledig scherm
PREMIUM
Passy Beldman zat vast op verdenking van autobrand in Deventer. Inmiddels is hij geen verdachte meer. Hij zelf hield van begin af aan vol onschuldig te zijn. ,,Ik heb gelijk gezegd: geef me twee minuten. Ik heb mijn locatie aanstaan op mijn telefoon, dus ze konden zo zien waar ik was.” © FOTO HISSINK

Passy (33) zat onschuldig in de cel voor de autobranden in Deventer: ‘Ze dachten echt dat ze hem te pakken hadden’

Passy Beldman (33) uit Deventer zat twee dagen onschuldig in de politiecel voor de reeks autobranden in Deventer. ,,Ik ging alleen maar even een wandelingetje maken, maar de politie dacht echt dat ze de dader van al die branden te pakken hadden.”

Eigenlijk is hij nog steeds heel opgefokt, zegt Pascal (roepnaam: Passy) Beldman (33) uit Deventer. ,,Er schiet echt van alles door je hoofd. Mentaal word je helemaal gesloopt. Ik heb er nog hoofdpijn van.” Dat hij af en toe een beetje ratelt, kan hij dus ook niet helpen. Maar hij wil het verhaal van zijn aanhouding doen, met naam en toenaam. ,,Om te laten zien dat iedereen in deze situatie terecht kan komen. Ook dus als je zoals ik volledig onschuldig bent.” 

  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.