Volledig scherm
PREMIUM
Twee Picnic-wagentjes op bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer, op weg naar de klant. © FOTO HISSINK

Picnic verovert Deventer met precisie

Picnic bezorgt sinds drie maanden ook boodschappen in Deventer. Het aantal klanten groeit gestaag, net als de wachtlijst. Het succes van het bedrijf zit 'm in de precisie.

Daniëlle Lammers stuurt haar Picinic-vrachtautootje met speels gemak door de straten van Deventer.  Haar device, een gewone mobiele telefoon met een Picnic-app, vertelt haar waar ze heen moet. Haar tripsheed zegt bovendien hoeveel marge ze heeft om bij de klant te bezorgen. Ze mag vandaag op haar eerste adres op z'n vroegst om 14.47 uur aanbellen, op z'n laatst om 15.07 uur en het zou ideaal zijn as ze precies om 14.57 uur aanbelt. Vandaag wordt het 14.49 uur.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”