De dienstregeling van de Deventer stadsbussen gaat per 13 december op de schop. Onder de nieuwe naam RRReis veranderen de bussen, de routes, de reistijden en de haltes. De nieuwe dienstregeling kent voordelen, maar voor oudere bewoners van Ludgerus vooral nadelen. Precies de halte bij hen voor de deur is een van de vijf haltes die straks verdwijnt.
Volledig scherm
De dienstregeling van de Deventer stadsbussen gaat per 13 december op de schop. Onder de nieuwe naam RRReis veranderen de bussen, de routes, de reistijden en de haltes. De nieuwe dienstregeling kent voordelen, maar voor oudere bewoners van Ludgerus vooral nadelen. Precies de halte bij hen voor de deur is een van de vijf haltes die straks verdwijnt. © Liselotte Kolthof

Plek van bushokjes in Deventer? ‘Kijk waar de doelgroepen wonen!’

Waar wel en geen bushaltes moeten zijn? Daar zouden mensen en gemeenten veel meer invloed op moeten hebben, pleit GroenLinks-Statenlid Robert Jansen. Hij stelt vragen aan het provinciebestuur nadat bewoners van Ludgerus, een wooncomplex voor 65-plussers in Deventer, alarm slaan: zij moeten straks veel verder lopen naar een bushalte.