Volledig scherm
politie Deventer onbekend apparaat © Politie Deventer

Politie Deventer vraagt zich af: wat is dit voor een apparaat?

Door de politie Deventer gevonden in de bosjes. Maar wat is het? Dat wil de politie heel erg graag weten en roept daarom vandaag de hulp van het publiek in via de foto met het apparaat op twitter.'

‘Wie weet wat dit is? Gedumpt in de bosjes, maar wij zijn toch nieuwsgierig waarvoor het gediend heeft. Iemand een idee?’ schrijven de agenten op hun twitteraccount. Inmiddels is er al een reactie binnen. Het zou gaan om banden demonteer apparaat, weet de schrijfster. 

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.