Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Langs de A1 tussen Deventer-Oost en Bathmen worden de snelheidscontroles aangekondigd met borden. © Rens Hulman

Politiecontroles op A1 bij Deventer lijken te werken: ‘Wegwerkers voelen zich stuk veiliger nu’

videoDe politie beloofde begin juli dagelijks te gaan controleren op snelheidsovertredingen op de A1 bij Deventer, waar aan de weg gewerkt wordt. Toeval of niet; sinds de controles gedragen automobilisten zich keurig. Wegwerkers voelen zich bovendien een stuk veiliger.

De controles om hardrijders bij de wegwerkzaamheden op de A1 aan te pakken lijken te werken. Sinds de aankondiging van de controles gedragen automobilisten zich volgens de politie ‘keurig’. Ook wegwerkers voelen zich veiliger, zegt Rijkswaterstaat na navraag bij de aannemer. In totaal bekeurde de politie in een maand 308 weggebruikers. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen gaf eerder in De Stentor al aan dat streng handhaven de enige remedie was. 

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.