Volledig scherm
Impressie van het nog te bouwen nieuwe pand van Porsche Centrum Twente, dat vanaf 2021 onder dezelfde naam in Deventer zit. © Porsche Centrum Twente

Porsche Centrum Twente zit vanaf 2021 in Deventer, maar blijft Porsche Centrum Twente heten

Porsche Centrum Twente verkast van Enter naar Deventer. De huidige locatie in Twente wordt te klein, bedrijvenpark A1 biedt volgens het bedrijf beter betere dekking om heel Overijssel te kunnen bedienen. Opvallend: ondanks de verkassing naar het in Salland gelegen Deventer blijft de naam Porsche Centrum Twente behouden. 

Bij de Porsche-dealer werken zo'n 25 mensen. De dealer verwacht medio 2021 open te kunnen gaan in Deventer langs snelweg A1. ,,Een jaar plannen en dan een jaar bouwen", zegt eigenaar Michel Arfman. Volgens hem speelde vooral de locatie van bedrijvenpark A1 in Deventer een rol. De sportwagendealer heeft een kavel aangekocht direct aan de A1 ter hoogte van afslag Deventer-Oost.  ,,Op deze plek kunnen we Twente goed blijven bedienen, maar ook de regio Zwolle-Kampen veel beter gaan bedienen. Een betere ligging dan dit is er voor ons niet.” 

Twente in Salland

De naam Porsche Centrum Twente blijft bestaan, ondanks de verhuizing naar Deventer, dat toch echt in Salland ligt. Arfman (uit Lochem) zegt dat hij hecht aan de naamsbekendheid die onder die titel is opgebouwd. 

,,Ik weet ook dat Twente in dit geval niet helemaal de lading dekt, maar wij hechten echt aan de naamsbekendheid en reputatie die we onder die naam hebben opgebouwd. ” In het pand komt ook een simulator waarin mensen kunnen ervaren hoe het is om in een Porsche te rijden. 

Duurzaamheid

Volgens hem speelt ook het feit dat Bedrijvenpark A1 in Deventer inzet op duurzaamheid een belangrijke rol bij de komst naar Deventer, al zullen veel mensen de sportwagens van Porsche niet gelijk met duurzaamheid associëren. 

,,Porsche zet enorm in op elektrische mobiliteit, ik verwacht dat op redelijk korte termijn mogelijk wel de helft van ons wagenpark elektrisch is.”

Investering

 Die omslag vergt volgens hem een enorme investering, die hij het liefst in een keer op een nieuwe locatie doet. ,,Wat deze verhuizing precies kost lijkt me niet van toegevoegde waarde, maar ik denk dat mensen zelf wel kunnen inschatten dat dit wel iets kost.”

Koopcontract

Wethouder Walder meldt in een mededeling aan de raad dat de koop nog niet definitief is, maar dat de gemeente in verregaande onderhandeling is. De zaak is op een haar na gevild. ‘Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het koopcontract', schrijft hij.