Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. De foute opslag van gasflessen kan volgens de Omgevingsdienst IJsselland tot potentieel levensgevaarlijke situaties leiden. Bij controles bleek dat van de twintig gecontroleerde Deventer zaken, negen horecabedrijven hun gasflessen voor terrasverwarming niet op de juiste manier bewaarden. © Getty Images/iStockphoto

‘Potentieel levensgevaarlijke’ situaties in Deventer binnenstad door foute opslag gasflessen

Bijna de helft van de gecontroleerde Deventer horecazaken sloeg gasflessen voor bijvoorbeeld terrasverwarming niet op de juiste manier op. Bewoners en horeca maken zich zorgen. ,,Ik ken een geval waar het ging om vijftien gasflessen, dat is gewoon een bom.”

De foute opslag van gasflessen kan volgens de Omgevingsdienst IJsselland tot levensgevaarlijke situaties leiden. Bij recente controles bleek dat van de twintig gecontroleerde Deventer zaken, negen horecabedrijven hun gasflessen voor terrasverwarming niet op de juiste manier bewaarden. Na hercontrole was dat bij vier bedrijven alsnog niet in orde. De zaken hebben vier weken gekregen om de situatie te herstellen, zo niet volgen boetes tot maximaal 7.500 euro, zegt de toezichthouder, die voor elf gemeentes opereert.