Sinie Wentink (geel shirt) en Anja ten Have van ZoZijn Raalte en Holten zijn maar wat trots op de eerste winkel MooiZ van de zorginstantie.
Volledig scherm
Sinie Wentink (geel shirt) en Anja ten Have van ZoZijn Raalte en Holten zijn maar wat trots op de eerste winkel MooiZ van de zorginstantie. © Ronald Hissink

Primeur in Holten, MooiZ opent eerste centrale verkooppunt ‘kado’s met een verhaal’ van ZoZijn

De creatieve cliënten van zorgorganisatie ZoZijn krijgen een eigen winkel waar ze hun kunst kunnen verkopen. In het Kulturhus in Holten opent vrijdag MooiZ. Het is het eerste centrale verkooppunt van alle 120 ZoZijn afdelingen in Overijssel en Gelderland. ,,Eindelijk een volwaardig podium voor onze kunstenaars’’, zegt werkondersteuner Sinie Wentink.

  1. Deventer onderzoeksbureau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoeken’ bij moskeeën
    PREMIUM

    Deventer onderzoeks­bu­reau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoe­ken’ bij moskeeën

    Het Deventer advies- en onderzoeksbureau NTA ligt onder vuur, omdat het ‘undercover’ informatie zou hebben verzameld in moskeeën voor onderzoeken naar radicalisering in opdracht van gemeenten. Een artikel in NRC hierover heeft tot ophef in de islamitische gemeenschap geleid. Het Deventer bedrijf ontkent dat het in het geheim onderzoek doet en vreest inmiddels voor de veiligheid van medewerkers na bedreigingen en vernielingen. ,,Er zijn haatcampagnes gaande.”