Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer Schouwburg © Isabelle Renate la Poutré

Publiek merkt niets van problemen Deventer Schouwburg: ‘Zal ze een rotzorg zijn’

Schouwburg Deventer zit in de culturele hoek waar de klappen vallen, maar dat belemmerde programmeur Ischa Arnoldus niet tijdens de samenstelling van het programma voor het nieuwe seizoen. 

Verwacht van de programmeur uit Gorssel geen triest verhaal nu het water de schouwburg tot aan de lippen staat. ,,Het zal het publiek een rotzorg zijn hoe het financieel met ons gaat. Zij koppelen die problemen niet aan de inhoud.’’ Daarom dreunt ze zonder problemen een paar highlights uit op uit het programmaboek voor het nieuwe seizoen, waarvan de kaartverkoop zaterdag start. ,,De voorstelling GAS van Toneelgroep Jan Vos over de gaswinning in de afgelopen zestig jaar. Natuurlijk interessant voor Groningen, maar ook voor de rest van het land. En het theatergezelschap De Warme Winkel, daar is het publiek aan toe. Dat voelen we aan.’’

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.