Volledig scherm
Vanwege de staking in het openbaar vervoer zal het station in Deventer komende dinsdag vrijwel leeg blijven. De plaatselijke afdeling van de PvdA vreest dat studenten daarvan de dupe worden en pleit daarom voor uitstel van tentamens. © Judah Bolink

PvdA Deventer bepleit uitstel tentamens Saxion vanwege staking in openbaar vervoer

Tentamens op hogeschool Saxion en Universiteit Twente moeten komende dinsdag vanwege de staking in het openbaar vervoer worden afgelast. Studenten moeten deze op een latere datum kunnen inhalen. Dat pleidooi houden de gezamenlijke PvdA-afdelingen van Deventer en Enschede.

,,Op verschillende hogescholen in het land worden de tentamens verplaatst vanwege de stakingen in het openbaar vervoer. Waarom kan dat ook niet in Overijssel?’’, luidt het betoog van de sociaal-democraten. Zij doen dat in een reactie op het besluit van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente, die afgelopen woensdag lieten weten dat het onderwijs komende dinsdag gewoon doorgaat.

Geen alternatief

De PvdA-afdelingen van Deventer en Enschede vinden dat onverstandig ‘omdat een deel van de studenten afhankelijk is van bus en trein en geen alternatief vervoer kan regelen’. ,,Ook komen veel studenten van de hogeschool Saxion van ver buiten de stad. Voor hen is de oproep om dan maar de fiets te pakken niet realistisch’’, stelt de PvdA.

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.