VRob Maatman uit Deventer traint in Den Haag om zich als skateboarder te plaatsen voor de Spelen in Tokio.
Volledig scherm
PREMIUM
VRob Maatman uit Deventer traint in Den Haag om zich als skateboarder te plaatsen voor de Spelen in Tokio. © Frank jansen

Rob (28) uit Deventer droomt van kickflips op de Olympische Spelen in Tokio

videoGrinden, kickflips en van hoge trappen afspringen. Deventenaar Rob Maatman (28) doet niets liever. Al tien jaar wordt hij als een van de weinige Nederlanders betaalt om elke dag te skaten. Dit weekend hoopt hij op het NK een belangrijke stap te zetten richting kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Sinds november maakt hij deel uit van het nationale skateboard-team, dat zich momenteel suf stunt om te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Naast karate, sportklimmen, surfen en honkbal maakt skateboarden daar zijn debuut als olympische sport. De nationale trainingsselectie - twaalf senioren en negen junioren - bestaat uit de grootste toptalenten van Nederland en trainen wekelijks in het speciaal ontworpen Nationaal Trainingscentrum Den Haag. Voor de bouw van het skatepark maakte de gemeente vorig jaar, kort na de aankondiging, een miljoen euro vrij.

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.