Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere intocht van Sinterklaas in Diepenveen, met zwarte pieten. En dat verandert voorlopig niet. © archief

Roetveegpieten niet verplicht voor Sinterklaasfeesten in Deventer dorpen

De organisaties van de Sint-intochten in de Deventer dorpen is door het college van B en W niet verzocht om roetveegpieten in te zetten. Dat melden betrokkenen in Diepenveen en Schalkhaar.

Afgelopen week ontstond commotie, toen naar buiten kwam dat het college van B en W wil dat bij de grote intocht in de binnenstad dit jaar minimaal eenderde van de Sint-hulpen roetveegpiet is. Wordt niet voldaan aan die voorwaarde, dan trekt de gemeente de subsidie van 12.500 euro aan de Sinterklaascommissie in, nadat gesprekken met de commissie niet tot aanpassingen leidden.

  1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
    PREMIUM

    Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

    Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.