De vindplaats van de V1, op Deventer grondgebied, blijkt uiteindelijk vooral gevolgen te hebben voor dorp Wilp, in de gemeente Voorst. Honderden mensen moeten daar tijdens de ruiming een dag hun huis uit.
Volledig scherm
De vindplaats van de V1, op Deventer grondgebied, blijkt uiteindelijk vooral gevolgen te hebben voor dorp Wilp, in de gemeente Voorst. Honderden mensen moeten daar tijdens de ruiming een dag hun huis uit. © FOTO HISSINK

Ruiming vliegende bom uit WO-2 langs A1 ontwricht voor één dag het totale dorpsleven van Wilp

De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, heeft grote gevolgen voor Wilp. Het halve dorp moet het huis uit, de voetbal is afgelast en de snelweg is tussen Deventer en Twello afgesloten. ,,Ik vind het allemaal een beetje overdreven.”

  1. Extra rijstroken van A1 bij Deventer zijn open (maar werk en overlast nog lang niet voorbij)
    PREMIUM
    Video | Poll

    Extra rijstroken van A1 bij Deventer zijn open (maar werk en overlast nog lang niet voorbij)

    Met een druk op de knop opende minister Cora van Nieuwenhuizen vanmiddag de nieuwe rijstroken op de A1 bij Deventer. Het extra asfalt moet een einde maken aan files en opstoppingen op de drukke corridor tussen de Randstad en Duitsland. Maar voorbij is de overlast zeker nog niet. Wat is er al wel af en wat krijgen we tot 2025 nog voor de kiezen? Best veel. De Stentor maakte een overzicht.