Sabine (19) raakte enorm in de problemen toen ze haar rekening en pinpas in handen gaf van criminelen. Die misbruikten haar rekening voor whatsapp-fraude.
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine (19) raakte enorm in de problemen toen ze haar rekening en pinpas in handen gaf van criminelen. Die misbruikten haar rekening voor whatsapp-fraude. © Edo Draaijer

Sabine (19) uit Deventer raakte alles kwijt toen ze haar rekening uitleende aan criminelen: ‘Jammer dat ik niet sterker in mijn schoenen stond’

Sabine*(19) uit Deventer dacht vorig jaar makkelijk iets bij te verdienen door haar pinpas uit te lenen aan criminelen. Ze wordt uiteindelijk opgepakt, raakte dakloos en zit nu in de schuldhulpverlening. Een monoloog van een jonge vrouw die zowel dader als slachtoffer is. ,,Ik kan alleen maar zeggen: ‘Doe het niet. Wat het oplevert weegt nooit op tegen de ellende’.” 

  1. ‘Witwasgevaar’, NV Bergkwartier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’
    PREMIUM
    MET KLIKKAART: MOOISTE PLEKJES BERGKWARTIER

    ‘Witwasge­vaar’, NV Bergkwar­tier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’

    Flink wat Deventenaren droegen eind jaren 60 met een aandeel van 25 of 100 gulden een (bescheiden) steentje bij aan het herstel van het Bergkwartier. Voor honderden van die papiertjes is nu een ‘terugroepactie’ gaande vanwege - in theorie - witwasgevaar. De aandelen, die niet op naam staan, zijn nauwelijks geld waard. De emotionele waarde is wél groot. ,,Het is toch mijn bijdrage, hoe klein ook, aan het herstel van de stad. Ik hou het aandeel mooi.”