Hogeschool Saxion in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Hogeschool Saxion in Deventer. © Hogeschool Saxion Deventer

Saxion ziet aantal internationale studenten enorm toenemen: ‘Veel moeite om huisvesting te vinden’

Het aantal buitenlandse studenten dat studeert aan hogeschool Saxion, met locaties in Deventer, Apeldoorn en Enschede, lijkt dit studiejaar fors te zijn toegenomen. De instroom van internationale studenten ligt volgens voorlopige cijfers zelfs 15 procent hoger dan in het laatste studiejaar voor de COVID-19-pandemie, het studiejaar 2019/2020.

 1. Zo komt de vernieuwde Brinkgarage in Deventer eruit te zien: ‘Duidelijk onderscheid tussen auto's en voetgangers’
  PREMIUM

  Zo komt de vernieuwde Brinkgara­ge in Deventer eruit te zien: ‘Duidelijk onder­scheid tussen auto's en voetgan­gers’

  De Brinkgarage in Deventer moet een nieuwe en aantrekkelijke entree krijgen voor voetgangers aan de centrumzijde. Voor de nieuwe entree voor auto's, aan de kant van het Sluiskwartier, koos architect Niek van Brussel voor een opvallend ontwerp. Zijn plan voor de metamorfose van het verwaarloosde parkeerdek onder de Wilhelminabrug moet de garage toekomstbestendig maken.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.