Schaatsen op 25 laagjes bevroren water

videoRuim een week trekken ze er voor uit om zaterdag een perfecte ijsvloer voor de schaatsliefhebbers klaar te hebben liggen. Ongeveer 25 laagjes water zijn daar voor nodig die één voor één bevriezen. Maar dan ligt er in De Scheg in Deventer ook een ijsvloer waar ze het hele seizoen weer mee vooruit kunnen.

Bovendien hebben de ijsmeesters van Deventer de mazzel dat het buiten inmiddels ook alweer aardig fris is. De energienota voor het bevriezen van de baan gaat daardoor flink omlaag. ,,Dat scheelt echt  enorm veel”, zegt ijsmeester Tonnie Horstman. ,,Vorig jaar hadden we twee grote compressoren draaien om het vriespunt te kunnen bereiken. Nu kunnen we het af met één machine die niet eens op volle toeren draait.”

  1. Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Activiste Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.