Schaatsster Carlijn Achtereekte.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaatsster Carlijn Achtereekte. © Robert Prins

Schaatsster Carlijn Achtereekte verlangt terug naar tijd van onbevangenheid: ‘Maar ik ga me niet verstoppen’

MENS EN SPORTHeel af en toe verlangt ze naar de tijd van voor die titel op de Spelen van 2018. Toen was de druk veel minder groot. Maar één ding is zeker: Carlijn Achtereekte (31) uit Lettele, regerend olympisch kampioene op de 3000 meter, verstopt zich dit seizoen niet en gaat voor Peking. ,,Ik sta er een stuk beter voor dan vorig seizoen.”

 1. Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaarshorst: ‘Speciale avond’
  PREMIUM

  Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaars­horst: ‘Speciale avond’

  Een bijzondere avond zaterdag in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles speelt voor het eerst in 587 dagen tijd weer thuis in een uitverkocht stadion. Ook voor Harly, de vliegende, levende clubmascotte is het een speciale avond. Voor het eerst sinds sinds de uitbraak van de vogelgriep mag de zeearend tegen Heracles Almelo weer rondvliegen. Voor nieuwe valkenier Arjan Heetebrij is het zelfs zijn debuut voor een vol huis. ,,Ja, ik voel wel wat wedstrijdspanning."
 2. Ruim 2900 handtekeningen tegen schrappen bus tussen Borculo en Deventer: ‘Echt onbegrijpelijk dit’
  PREMIUM

  Ruim 2900 handteke­nin­gen tegen schrappen bus tussen Borculo en Deventer: ‘Echt onbegrijpe­lijk dit’

  Een petitie tegen het schrappen van de bus tussen Borculo en Deventer loopt als een trein. Ruim 2900 mensen willen niet dat buslijn 56 verdwijnt. In dorpen waar de bus doorheen rijdt, zijn inwoners compleet verrast en verbolgen, de eerste gemeenteraadsleden roeren zich en reizigster Amber Veldhuis (20) is de petitie begonnen. ,,Als de bus nou altijd leeg was geweest, had ik wel begrepen. Maar hij wordt gewoon te veel gebruikt om opgeheven te worden.’’