Volledig scherm
Zo zag de geldautomaat in Schalkhaar eruit na de plofkraak eind oktober. Per 1 maart is de vervangende geldautomaat weer 24 uur per dag beschikbaar. © FOTO HISSINK

Schalkhaar krijgt per 1 maart geldautomaat terug

Het duurt nog een kleine twee maanden, maar dan kan Schalkhaar weer pinnen bij de geldautomaat van de Rabobank. De vorige geldautomaat werd eind oktober vernield tijdens een  plofkraak.

Liever hadden we de vervanging eerder dan 1 maart gerealiseerd, zegt Marco Dirksen, directievoorzitter van Rabobank Salland. ,,We hebben in december de opdracht gegeven, maar de wachttijd in de aanneemwereld is op dit moment erg lang. De aannemer heeft echt prioriteit gegeven aan deze opdracht, maar het blijft een kwestie van inpassen. Dit was de kortst mogelijke termijn die haalbaar was.”

Dag en nacht

Dirksen wijst er op dat Schalkhaar in de Plus-supermarkt na de plofkraak wel gewoon kon en kan pinnen. Bij de nieuwe geldautomaat kan echter, net als voorheen, dag en nacht geld worden opgenomen. Wat betreft de plaatsing komt de automaat op precies dezelfde plek als waar deze stond. Over eventuele extra beveiligingsmaatregelen naar aanleiding van de plofkraak kan Dirksen niets zeggen. ,,Wat je ziet is dat de sociale controle in Schalkhaar behoorlijk goed heeft gewerkt. Niet voor niets dat een 24-jarige verdachte is aangehouden. Er is dus een grote pakkans en weinig kans op een buit.”