Fonz Scheepstra, dit najaar bij het Morrespand toen hij eruit was met de verhuurder en het er een stuk zonniger uit zag voor het tijdelijk podium van De Hip.
Volledig scherm
PREMIUM
Fonz Scheepstra, dit najaar bij het Morrespand toen hij eruit was met de verhuurder en het er een stuk zonniger uit zag voor het tijdelijk podium van De Hip. © Ronald Hissink

Schrappen ‘coronapodium’ voor priklocatie op Snipperling roept vragen op: ‘Help Hip met alternatief’

Geen misverstand: blij dat Deventer een grote vaccinatielocatie krijgt in het vroegere Morrespand, maar ‘zuur’ dat café/podium De Hip het kind van de rekening is. Dat stelt de VVD, die wil dat de gemeente Deventer meedenkt over een alternatief voor een tijdelijk ‘coronatheater’. 

 1. Een Huzaar bij de Boreel? Uitgaansplekken voor zestig-plus, een nieuwe IJsseltribune: Deventer Denkt Mee
  PREMIUM

  Een Huzaar bij de Boreel? Uitgaans­plek­ken voor zes­tig-plus, een nieuwe IJsseltri­bu­ne: Deventer Denkt Mee

  Ruim driehonderd Deventenaren hebben ideeën ingeleverd in de stembussen van Deventer Denkt Mee. Hele bruikbare plannen, en soms meer futuristisch. Er wordt zaterdagavond over gepraat in de online talkshow in de bibliotheek. Raadsleden Anke Hamstra (PvdA), Koen Boswinkel (GL) en Henk Groothuis (CDA) hebben beloofd een van de plannen te omarmen. Rens Bleijenberg van de Bibliotheek Deventer vertelt:
 2. Oppositie Deventer wil onafhankelijk onderzoek naar fouten bewindvoerders
  PREMIUM

  Oppositie Deventer wil onafhanke­lijk onderzoek naar fouten bewindvoer­ders

  Oppositiepartijen in Deventer willen dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de fouten die bewindvoerders van de gemeente maakten waardoor ze door de rechtbank werden geschorst. De gemeente heeft uitgezocht waar de fouten gemaakt zijn en denkt dat nu op te kunnen gaan lossen, schrijft wethouder Rob de Geest aan de gemeenteraad. Maar VVD en Deventer Sociaal willen dat een extern bureau er naar kijkt.
 1. Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
  Play

  Zeventien aanhoudin­gen bij demonstra­tie Museump­lein

 2. Een kijkje achter de schermen: tien dagen, elf lijsttrekkers in Twente
  Play

  Een kijkje achter de schermen: tien dagen, elf lijsttrek­kers in Twente