Volledig scherm
Eigenaar Eric Draaijer van IJz en So maakte zich eerder kwaad over de vele scooters die voor zijn deur worden geparkeerd. Dat is een gevolg van een overvolle stalling. Nu volgen dus maatregelen: een parkeerverbod met boetes en nieuwe parkeerplekken naast het busstation. © FOTO HISSINK

Scooter straks nog voor station Deventer: 65 euro aftikken

Aan de scooterchaos voor station Deventer komt nu waarschijnlijk echt een eind: de gemeente bekeurt vanaf augustus bromfietsers die in het stationsgebied staan. De eerste twee weken van augustus volgt eerst nog een waarschuwing. 

De tweede helft van augustus worden foutparkeerders gelijk op de bon geslingerd. Scooter- en bromfietsbestuurders kunnen vanaf nu onder meer uitwijken naar nieuw gecreëerde bromfietsparkeerplekken naast het busstation, naast de plekken in de stationsstalling. Deze week zijn de informatieborden geplaatst. De boete ligt straks op 65 euro - plus 9 euro administratiekosten. 

Deventer hoopt door de maatregel een einde te maken aan de scooterchaos die het stationsgebied al jaren plaagt. Die ontstond doordat de bewaakte stalling onder het stationsplein eigenlijk te weinig plek voor scooters bood: scooterchauffeurs en bromfietsbestuurders parkeerden hun apparaten daarom in arren moede maar op het stationsplein. 

 De gemeente Deventer zat lange tijd met de scooterkwestie in haar maag. Een andere plek voor de bromfietsen was er niet, de bromfietsen optillen was te zwaar voor medewerkers en leidde tot een grote kans op beschadigingen. 

Volledig scherm
Gele borden op het stationsgebied. De eerste twee weken van augustus wordt eerst nog gewaarschuwd. © De Stentor