Roken, ggz-organisatie Dimence Groep wil het op de eigen terreinen aan banden leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Roken, ggz-organisatie Dimence Groep wil het op de eigen terreinen aan banden leggen. © ANP XTRA

Sigaretje is straks verleden tijd op ggz-terreinen van Dimence

Dimence Groep gaat per 1 januari 2021 al haar gebouwen en terreinen rookvrij maken. De grote aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in deze regio verbiedt zelfs een sigaret bij de poorten van haar terreinen, in onder meer Deventer en Zwolle. Waar mogelijk moet roken uit het zicht van cliënten en medewerkers gebeuren.

 1. Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’
  PREMIUM

  Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’

  De Deventer binnenstad moet toe naar een kleiner winkelgebied en minder vierkante winkelmeters. Met gemengde functies zoals wonen, werkplekken en ambachtelijke bedrijfjes in van oudsher winkelstraten. De inrichting van sommige (winkel)straten is gedateerd en moet worden aangepakt. Met deze en andere maatregelen moet het centrum vitaal en overeind blijven, ook na corona. ,,We moeten ons er op voorbereiden dat het centrum er echt anders gaat uitzien, met minder winkels.”
 2. Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer
  PREMIUM

  Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer

  Wandelaars kunnen voorlopig nog hun geliefde rondje maken op landgoed Nieuw Rande. In Diepenveen liggen de laatste twee onbeveiligde spoorovergangen van Deventer. ProRail wil ze sluiten, uiterlijk in 2023. Het bedrijf heeft minder haast dan eerder aangenomen. Waar de gemeente Deventer afwacht, kwamen ze er verderop in Olst-Wijhe en bij ProRail wél uit. Die vergelijkbare wandelovergang wordt beveiligd. ,,Doodzonde als dit rondje in Diepenveen straks niet meer zou kunnen.”