Volledig scherm
Waar de ene bezoeker al een hapje probeert, wachten de anderen nog even op zijn bevindingen. © De Stentor Ronny te Wechel

'Spannend eten' op Rolletjes

Voor de vierde keer op rij staan de foodtrucks van Eten op Rolletjes een weekend in het monumentale Worpplantsoen in Deventer. In een iets intiemere setting en met iets minder trucks dan vorig jaar, zegt organisator Frans Nagel. ,,Te veel wagens versnipperen de omzet, dus we hebben het iets compacter gemaakt.”

Het financiële succes van het festival valt of staat met het weer. ,,Alleen zaterdag (vandaag, redactie) is een beetje onzeker, maar voor zondag ziet het er top uit.”

Eettrends

Qua eettrends blijft Azië in trek, zegt de ondernemer. ,,Langzaam schuiven we richting het Arabische, al is dat soms voor het oosten van Nederland nog wat spannend.”

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.