Sporthistoricus Jurryt van der Vooren zoekt naar namen en gegevens van Lochemse voetballers die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog. ,,Die móéten te vinden zijn, want voetbal was ook in die jaren verreweg de grootste sport.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sporthistoricus Jurryt van der Vooren zoekt naar namen en gegevens van Lochemse voetballers die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog. ,,Die móéten te vinden zijn, want voetbal was ook in die jaren verreweg de grootste sport.” © Europeana

Sporthistoricus speurt naar namen van in oorlog gesneuvelde Lochemse voetballers: ‘Met hun verhalen ráák je mensen’

Ze móéten er zijn geweest, die trefzekere spits en robuuste verdediger uit Lochem die in de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Alleen heeft Jurryt van de Vooren ze nog niet gevonden. De Amsterdamse sporthistoricus zoekt al 25 jaar naar namen en gegevens van voetballers die stierven in de oorlogsjaren. Vooralsnog is Lochem een blinde vlek in die lange speurtocht.

0 reacties

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.