Aventus in Deventer aan de Snipperlingsdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Aventus in Deventer aan de Snipperlingsdijk. © Google

Stedendriehoek zet gezamenlijk klas op om inburgeraars voor te bereiden op mbo

Deventer, Apeldoorn en Zutphen gaan samenwerken om een klas op te zetten voor inburgeraars in hun gemeenten. Zij worden dan voorbereid op een mbo-opleiding. Dat moet hun kansen vergroten op de arbeidsmarkt en maakt het mogelijk dat ze sneller volledig meedoen in onze samenleving.

 1. Nieuwbouw­huis in Deventer wijk nu al prooi voor kamerver­huur­der, maar gemeente kan er weinig aan doen
  PREMIUM

  Nieuwbouw­huis in Deventer wijk nu al prooi voor kamerver­huur­der, maar gemeente kan er weinig aan doen

  Kleine huizen die door (te) veel arbeidsmigranten bewoond worden zorgen in de Deventer Rivierenwijk voor problemen. Afval op straat, drinkende mannen in de speeltuin, het is aan de orde van de dag. Nieuwbouw moet de Rivierenwijk nieuw elan geven. Daarom snappen de bewoners van nieuwbouwproject Snippen aan de Dijk weinig van de vergunning die de gemeente heeft afgegeven voor kamerverhuur in hun buurt. Daar wil de gemeente toch juist van af?
 2. Vrees voor McDonald’s zakt weg in bekende Deventer straat: ‘Leegstand is slecht voor de binnenstad’
  PREMIUM

  Vrees voor McDonald’s zakt weg in bekende Deventer straat: ‘Leegstand is slecht voor de binnenstad’

  In de Walstraat is de onvrede over de mogelijke komst van een McDonald’s om de hoek enigszins verdwenen. De entree van het ‘bekendste straatje van Deventer’ ligt straks pal naast de ingang van de grote gele M. Jan Strik, eigenaar van meerdere panden, is blij met de op voorhand getroffen maatregelen tegen mogelijke overlast. ,,In het belang van de stad is het beter dat de boel wordt ingevuld.’’