Straatvoetballer Touzani coacht Deventer groep 8 naar de middelbare school: ‘Ik chill bij Ronaldo, maar dat komt niet vanzelf’

VideoAls straatvoetballer Soufiane Touzani vanmorgen groep 8 van Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer verrast met een gastles, valt er een aantal mondjes open van verbazing. Voor sommigen staat hun grote held opeens op anderhalve meter afstand. De rest van het schooljaar coacht hij de leerlingen in de overgang naar de middelbare school. ,,Ze kunnen met me appen via de leraar.”

 1. Bewoner van afgebrande schutting in Deventer sliep overal doorheen: 'Is er brand geweest? Hier?’
  PREMIUM

  Bewoner van afgebrande schutting in Deventer sliep overal doorheen: 'Is er brand geweest? Hier?’

  Voor de tweede keer in nog geen jaar, vliegt dezelfde schutting in het hofje aan de Hendrick ter Bruggenstraat in Deventer in de fik. Vorige maand was het ook al raak in de Zwolse Wijk. Toen ging het om een schuurbrand in de straat erachter. Buren maken zich zorgen, maar de bewoner zelf ligt er letterlijk en figuurlijk niet wakker van: ,,Onze schutting in de fik? Ik heb niets gemerkt.”
 2. Boze rijschoolhouders voelen zich gehoord door Alexander Pechtold bij demonstratie in Deventer
  PREMIUM
  video

  Boze rijschool­hou­ders voelen zich gehoord door Alexander Pechtold bij demonstra­tie in Deventer

  Ruim 100 rij-instructeurs voerden vandaag bij het CBR in Deventer actie. Met lesauto’s, -bussen en -vrachtwagens lieten ze zien dat ze heel boos zijn op CBR-baas Alexander Pechtold. Zijn beschuldiging dat de achterstand in rijexamens opliep vanwege het lage slagingspercentage, heeft hij genuanceerd. De rijschoolhouders voelen zich na een goed gesprek met Pechtold gehoord.
 3. Moskee in Deventer ontvangt luier vol met spotprenten en verscheurde koranverzen: ‘Verwerpelijk’
  PREMIUM

  Moskee in Deventer ontvangt luier vol met spotpren­ten en verscheur­de koranver­zen: ‘Verwerpe­lijk’

  De moskee van Milli Görüş in Deventer heeft zaterdag een dreigbrief ontvangen. In een envelop die bij de moskee is bezorgd, zat een luier met daarop de tekst ‘paascadeau voor onze jankerds in de maatschappij’. Voorzitter Şükrü Ekici van het moskeebestuur heeft melding gedaan bij de politie: ,,Kennelijk zijn er mensen die het nodig vinden om zoiets verschrikkelijks te doen.”
 1. Kabinet: Geen versoepelingen voor 28 april
  Play

  Kabinet: Geen versoepe­lin­gen voor 28 april

 2. Britten tellen samen af: ze mogen weer naar de pub!
  Play

  Britten tellen samen af: ze mogen weer naar de pub!