Jyoti Weststrate uit Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Jyoti Weststrate uit Deventer. © Rob Voss

Strijd tegen illegale adoptie krijgt voor Deventerse Jyoti (36) vervolg met eigen podcast

Jyoti Weststrate werd slachtoffer van gesjoemel met adoptie in India en gaat dat verhaal nu ook in een podcast vertellen. Op die manier hoopt ze meer bewustzijn voor misstanden binnen internationale adoptie te creëren. De Deventerse viel op met haar beeltenissen in het Stedelijk Museum Breda.

 1. Hannah (19) uit Deventer wilde dood, nu is ze finalist in een missverkiezing: ‘Ik durf mezelf mooi te vinden’
  PREMIUM

  Hannah (19) uit Deventer wilde dood, nu is ze finalist in een missverkie­zing: ‘Ik durf mezelf mooi te vinden’

  Jarenlang dacht Hannah Stobbe (19) uit Deventer dat ze niets voorstelde. Ze was depressief, probeerde een einde aan haar leven te maken en belandde in een jeugdzorginstelling. Ze stond op de rand van de afgrond. Nu lacht het leven haar toe. Ze volgt een opleiding, heeft voor het eerst een baantje en mag Nederland vertegenwoordigen in de finale van Miss Elegance. ,,Ik sta nu voor wie ik ben. Dat heb ik lang niet gevoeld.’’
 2. Jyoti (36) uit Deventer werd slachtoffer van gesjoemel met adoptie in India: ‘De priester weet veel meer’
  PREMIUM

  Jyoti (36) uit Deventer werd slachtof­fer van gesjoemel met adoptie in India: ‘De priester weet veel meer’

  Jyoti Weststrate (36) was een jaar of 2, al sluit ze niet uit dat ze ouder was, toen ze bij haar biologische ouders in India werd weggehaald en werd ‘geschonken’ aan een priester. Ze belandde in Zutphen, waar vragen over haar oorsprong al een leven lang op antwoord wachten. Nu, woonachtig in Deventer, probeert ze misstanden binnen internationale adoptie aan de kaak te stellen.