De wal met zandzakken houdt het voorlopig nog bij Meadow op het Deventer Stadsstrand. Wel moet er water weggepompt worden dat onder de zandzakken door komt sijpelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De wal met zandzakken houdt het voorlopig nog bij Meadow op het Deventer Stadsstrand. Wel moet er water weggepompt worden dat onder de zandzakken door komt sijpelen. © Sandra Veltmaat

Tegen hoogwater strijdend Meadow in Deventer opent afhaalloket: ‘Als ze toch komen kijken...’

Strandtent Meadow in Deventer heeft de hoogwaternacht doorstaan. Maar uit de gevarenzone zijn ze nog lang niet, verzucht eigenaar Koos Janssen. Het kan nog wel tot donderdag duren voordat het water zo ver gezakt is dat zijn zaak geen risico meer loopt. 

 1. Eigenaren Meadow op het Deventer Stadsstrand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’
  PREMIUM

  Eigenaren Meadow op het Deventer Stads­strand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’

  Het is een kwestie van pompen of verzuipen. Letterlijk. Want als ze de strijd van het water verliezen, dan is het horeca-avontuur voor eigenaren Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand voorbij. Met een soort muur van bigbags vol met zand om hun horecapaviljoen proberen ze hun zaak te redden. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen. Al twee jaar hebben we te maken met corona en dan nu dit.”
 2. 

Manuel (18) uit Wijhe laat iedereen alle hoeken van het virtuele voetbalveld zien: ‘Ik wil wereldkampioen worden’
  PREMIUM
  met video

  Manuel (18) uit Wijhe laat iedereen alle hoeken van het virtuele voetbal­veld zien: ‘Ik wil wereldkam­pi­oen worden’

  Nog een paar maanden naar het atheneum en dan kan hij zich volledig richten op zijn ultieme doel: wereldkampioen worden. Manuel Bachoore (18) uit Wijhe mag zich tot de allerbeste ter wereld rekenen, als het gaat om de voetbalgame FIFA. Hij verdient inmiddels een veelvoud van wat zijn teamgenoten bij Wijhe ’92 verdienen met vakkenvullen. ,,Hoe groter het toernooi, hoe groter de eer en hoe groter de prijzenpot.’’
  Wijhe