Thomas Krol.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Krol. © BSR Agency

Thomas Krol vol vertrouwen naar NK, maar zal moeten knallen net als iedereen

NK AfstandenThomas Krol is in de vorm van zijn leven. De 27-jarige Deventenaar werd begin dit jaar wereldkampioen op de 1500 meter, maar liet tijdens de wereldbekerwedstrijden nog maar even zien dat dat geen gelukje was. Nee, Krol heeft zich genesteld tussen de wereldtop en duels tussen hem en Kjeld Nuis zijn geen zekerheidje meer voor laatstgenoemde.

 1. Trouwfeest én jubileum op vrijdag de 13de voor Deventer stel: ‘Helaas viel 1 april op een dinsdag’
  PREMIUM

  Trouwfeest én jubileum op vrijdag de 13de voor Deventer stel: ‘Helaas viel 1 april op een dins­dag’

  De mens is een bijgelovig wezen en dus zal menigeen morgen, op vrijdag de dertiende, wat meer op z’n hoede zijn. Je hebt ook mensen die het noodlot graag tarten, zoals Deventenaren Roderic (42) en Madelon (37) Rosekamp. De ongeluksdag was 12,5 jaar geleden voor hen de ideale trouwdatum en uitgerekend morgen vieren ze hun koperen huwelijk. ,,Opa en oma vonden het merkwaardig.”
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.